Skip to main content

Å komme i gang kan ofte være et hinder for nye brukere av LMS. Hvordan løser vi det?

Benytt verktøyet Brukerveiledninger (User Tours) i Moodle og gi brukerne dine en flying start.

En av nyhetene som ble introdusert i Moodle versjon 3.2 er at modulen “User Tours”/Brukerveiledninger (kalt veiledning i Moodle menyen) har blitt inkludert i Moodles standardpakke. Denne modulen gjør det enkelt å lage brukerveiledninger som vises som popup-er direkte i Moodle for førstegangsbrukere. Det er mulig å lage flere slike brukerveiledninger på en og samme portal. Disse veiledningene knyttes til siden brukeren er inne på, og de vises første gang en bruker går inn på en viss sidetype. F.eks. kan man lage en brukerveiledning til portalens forside, en annen til en kursside og en tredje til meldingsgrensesnittet. I Moodle 3.4 vil dette utvides enda mer. Mulighetene er nær sagt ubegrenset.

Det er også mulig å lage ulike veiledninger til samme side, basert på hvilken rolle brukeren har. F.eks. kan man lage en lærerveiledning til innleveringer og en annen veileder for deltakerne.

For å gjøre det enkelt å bruke finnes det flere ferdige brukerveiledningsmaler på 

https://moodle.net/mod/data/view.php?id=17

som er klare til bruk, enten slik de er eller så kan de tilpasses. Enkelte maler er inkludert i Moodle, men det er også mulig å laste ned maler andre moodlebrukere har laget fra moodle.org. Om du har laget en god veileder selv kan du også dele denne med resten av moodlesamfunnet.

Disse brukerveiledningene vil vanligvis bare vises en gang for hver bruker, men dersom en bruker ønsker å få gjentatt veiledningen kan man klikke på lenken “Tilbakestill veiledninger for denne siden” som vises i sidens bunntekst.

Dersom du trenger hjelp til å få satt opp en brukerveiledning eller vil ha en gjennomgang på hvordan man setter det opp, så send eFaktor en mail på

support@efaktor.no

Vi hjelper deg med å komme igang.

Under kan du se Moodles egen video om User Tours fra da den ble introdusert i Moodle 3.2. (Slå på norsk teksting om du foretrekker det)