Skip to main content

Google annonserte at Google Drive skulle fases ut allerede 6. september 2017, men burde ha gjort det mer synlig. Fra 12. mai i år vil Google Drive stoppe å virke på alle maskiner (Mac/Windows) og en må enten bruke Backup and Sync (Privat, gratis konto for Gmail) eller Drive File Stream som da vil være aktuelt for bedrifter eller G Suite kontoer.
I dette innlegget hjelper vi deg med migrering fra Google Drive til Drive File Stream.


1. Sørg for at alle filer er syncet fra din maskin til skyen

Det første du må sørge for er at alle filene dine er syncet til skyen. Logg inn på Google Drive og sjekk dato for sist endrede filer, da ser du fort når siste fil ble lagret og om du mangler filer som ligger lokalt på din maskin. Om du mangler data i skyen, sørg for å laste de opp.

2. Avinstaller Google Drive på din maskin

Nå må du avinstallere Google Drive på maskina di. Det gjør du fordi at vi skal kutte linken mellom din maskin og ditt området i skyen. Det gjøre også fordi du ikke trenger den lenger, vil skape problemer med den nye applikasjonen som skal installeres.

3. Slett mappen som er brukt til å synce dine data

Dette er et kritisk steg og en operasjon som sitter langt inne hos mange. Det er derfor veldig viktig at steg en og to er gjennomført.
Det du gjør er å slette mappen Google Drive har benyttet for å synce dine data til, akkurat på samme måte som du sletter en mappe/fil fra maskina. Det er viktig at dette steget blir gjort slik at du slippet eventuelle feil eller problemer når du skal ta i bruk Drive File Stream.

Når mappen er slettet vil du også frigjøre plass på maskina. Drive File Stream viser deg selve strukturen helt ned til filnivå men laster ikke ned noe data før du selv velger å laste de ned.  Har du en SSD disk med lite plass er dette noe du kommer til å sette pris på!

4. Installer Drive File Stream

Nå må du laste ned og installere applikasjonen Drive File Stream, det gjør du her.

Etter du har installert Drive File Stream må du logge inn med din konto og om noen få strakser vil du se at dine filer er tilgjengelig på maskina. Hvordan applikasjonen virker kan du lese mer på her.

 

 

Gratulerer! Du har nå migrert fra Google Drive til Drive File Stream.

 

 

Les mer om utfasingen av Google Drive her:

G Suite Updates om at Google Drive fases ut

Legacy desktop sync slåes av