Sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopiering av kurs

For å ta en sikkerhetskopi av et kurs må du være på kurssiden og klikke på tannhjulet oppe til høyre og velge "Sikkerhetskopiering". Alternativt kan du gå til

Administrasjon > Kursadministrasjon > Sikkerhetskopiering dersom du er på en portal med et eldre design. Dette vil starte en prosess over 3 sider som du må klikke deg gjennom.

  1. Her må du gjøre en grovinnstilling på hva som skal være med. Det vanlige er å bruke standardinnstillingen eller fjerne avkrysningen for "Inkluder påmeldte bruker" som igjen deaktivere mange av de andre muligheten.
  2. Her skal du merke av hvilke aktiviteter og emnefelt du ønsker å sikkerhetskopiere, og om du ønsker å beholde brukerdata eller ikke. Fjern avkrysningen på det du ikke ønsker å sikkerhetskopiere.
  3. Her skal du bare se over at all avkrysningen så langt har vært riktig og så trykke på "Utfør gjenopprettingen"-knappen. Det kan være aktuelt å endre filnavnet om du ønsker et kortere og bedre navn. Husk på at filnavnet må ha endelsen ".mbz".

Etter at sikkerhetskopieringen er utført, kan du trykke på "fortsett" for å komme til en side som viser alle sikkerhetskopiene du har tilgang til på portalen.

Knappen "Last ned" lar deg laste ned filen sånn at kurset kan gjenopprettes på en annen portalen. Dersom du trykker på gjenopprett, så kan du gjenopprette kurset direkte på samme portal.

Sikkerhetskopiering av en enkelt aktivitet

Fremgangsmåten er noenlunde lik den for sikkerhetskopiering av kurs. Først må du gå til selve aktiviteten slik at den vises i nettleseren din. Etterpå må du klikke på tannhjulet oppe til høyre og velge "Sikkerhetskopiering".

Alternativt om du er på en portal med et eldre design må du velge "Sikkerhetskopiering" fra aktivitetsadministrasjonsmenyen som vises i administrasjonsblokken. Om det er en leksjon som skal sikkerhetskopieres blir stien Administrasjon > Leksjonadministrasjon > Sikkerhetskopiering. Resten av prosedyren er lik som sikkerhetskopiering av kurs.