Skip to main content

Oppfordring - Moodle til nynorsk

skrevet av Hans Brox |

eFaktor vedlikeholder og oversetter Moodle til norsk, og sørger for at det er oppdatert til enhver tid, men vår språkekspertise begrenser seg til hovedsaklig til norsk bokmål. Vi er ingen eksperter på nynorsk, og derfor ønsker vi å sende en aldri så liten oppfordring til den norske Moodle community, både våre kunder og andre Moodle brukere.

Moodle er et LMS (Learning Management System) basert på åpen kildekode. Det betyr at det er brukerne som er de viktigste bidragsyterne i utviklingen av produktet. Slik er det også med ulike språkversjoner. Moodle-organisasjonen er avhengig av gode og frivillige bidragsytere for stadig å utvikle seg til det bedre.

Er det noen av dere som behersker norsk sidemål og har lyst til å bidra med kunnskap og kompetanse til å oppdatere Moodle til nynorsk?

Vi tror det vil glede mange nynorskbrukere om du kunne bidra med litt dugnadsinnsats for å holde dette språket i hevd på denne plattformen. Noe er allerede oversatt, men det gjenstår fremdeles en god del ord og uttrykk for at det skal bli best mulig, så bli med da vel.

 

Det er ikke vanskelig: 

Gå inn på Moodles oversettelsesverktøy, opprett en bruker og sett i gang.

https://lang.moodle.org/

 

Alle monner drar. På forhånd takk for hjelpen!

Tilbake